Kenija ne menja odluku o KiM

Izvor: B92, 20.Feb.2020, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenija ne menja odluku o KiM

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Kenije Ababu Namvamba rekao je danas u Beogradu da Kenija neće promeniti svoj stav po pitanju KiM.

Rekao je i da osuđuje svaki vid kršenja međunarodnog prava.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Dačić je ponovio da Srbija veoma ceni principijelnu podršku Kenije po pitanju očuvanja njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta uz puno poštovanje osnovnih principa međunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava.

Sagovornici su u razgovoru danas konstatovali da je neophodno unaprediti saradnju dveju zemalja u svim oblastima od obostranog interesa, navodi se u saopštenju. Dačić je rekao da Srbija pridaje veliku pažnju saradnji sa afričkim državama, još od osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja i da želi da dodatno unapredi saradnju sa svim zemljama na afričkom kontinentu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.