Kenijski zvaničnik: Kenija neće menjati svoj stav po pitanju Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2020, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenijski zvaničnik: Kenija neće menjati svoj stav po pitanju Kosova

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Kenije Ababu Namvamba rekao je danas u Beogradu prilikom susreta sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem da Kenija neće menjati svoj stav po pitanju Kosova i da osuđuje svaki vid kršenja međunarodnog prava.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije Dačić je ponovio da Srbija veoma ceni principijelnu podršku Kenije po >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pitanju očuvanja njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta uz puno poštovanje osnovnih principa međunarodnog prava.

Sagovornici su u razgovoru danas konstatovali da je neophodno unaprediti saradnju dveju zemalja u svim oblastima od obostranog interesa, navodi se u saopštenju.

Dačić je rekao da Srbija pridaje veliku pažnju saradnji sa afričkim državama, još od osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja i da želi da dodatno unapredi saradnju sa svim zemljama na afričkom kontinentu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.