Dačić u Moskvi: Sa Ilarionom o hramu Svetog Save

Izvor: Press, 31.Mar.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u Moskvi: Sa Ilarionom o hramu Svetog Save

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa ruskim mitropolitom Ilarionom o izgradnji hrama Svetog Save u Beogradu.
Foto:B92.net
Tim razgovorom je šef diplomatije počeo dvodnevnu posetu Moskvi.
Dačić će razgovarati i sa ministrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odbrane Sergejem Šojguom i potpredsednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom, koji je, kao i Dačić, kopredsednik Međuvladine srpsko-ruske komisije za ekonomsku i trgovinsku saradnju.
Srpski ministar spoljnih poslova sutra će razgovarati sa kolegom Sergejom Lavrovom, na čiji je poziv i došao u Moskvu. 

Prema najavama iz Beograda i Moskve, razgovori će biti posvećeni realizaciji dogovora postignutih u susretima predsednika Rusije Vladimira Putina sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem 10. marta i premijerom Aleksandrom Vučićem 29. oktobra prošle godine. 

Dačić i ruski zvaničnici razgovaraće o zajedničkim projektima u ekonomskoj i investicionoj sferi, kao i o saradnji na međunarodnom planu. 

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije izjavila je da će susret Dačića i Lavrova omogućiti "razmenu mišljenja o ključnim pitanjima međunarodne politike, različitim aspektima kosovskog pitanja i o situaciji na Balkanu".
 
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.