Dačić s Čepurinom uoči posete Moskvi

Izvor: RTS, 30.Mar.2016, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić s Čepurinom uoči posete Moskvi

Uoči predstojeće posete Moskvi, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom o pojedinim bilateralnim pitanjima.
"Na sastanku su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razmotrena pojedina bilateralna pitanja, a glavna tema razgovora bila je predstojeća poseta Dačića Moskvi", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić sutra počinje dvodnevnu posetu Moskvi gde će razgovarati sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom i potpredsednikom ruske Vlade Dmitrijem Rogozinom koji je, kao i Dačić, kopredsednik Međuvladine srpsko-ruske komisije za ekonomsku i trgovinsku saradnju.
Kako je najavljeno iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Dačić će razgovarati i sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom, a sastaće se i sa mitropolitom Ilarionom.
Prema najavama iz Beograda i Moskve, razgovori će biti posvećeni realizaciji dogovora postignutih u susretima predsednika Rusije Vladimira Putina sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem 10. marta i premijerom Aleksandrom Vučićem 29. oktobra prošle godine.
Dačić i ruski zvaničnici razgovaraće o zajedničkim projektima u ekonomskoj i investicionoj sferi, kao i o saradnji na međunarodnom planu.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije izjavila je da će susret Dačića i Lavrova omogućiti "razmenu mišljenja o ključnim pitanjima međunarodne politike, različitim aspektima kosovskog pitanja i o situaciji na Balkanu".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rogozin: Što pre potpisati sporazum sa Srbijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2016, 03:52

Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin izjavio je danas da je neophodno što pre potpisati međudržavni sporazum Rusije i Srbije o uslovima boravka, privilegijama i imunitetu predstavnika Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu...Sporazum o tom centru smo usaglasili još 2014. godine, ali sada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.