Izvor: JUGpress.com, 13.Dec.2023, 23:39

Dačić u Leskovcu: Siguran sam da ćemo proći dobro na izborima, „jer su sa nama Žika Stefanović i Gojko Veličković “

LESKOVAC

U hali „Partizan“ u Leskovcu večeras je  održana završna predizborna konvencija koalicije koju čine Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije. Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije, podseća da je ova stranka u Leskovcu i Jablaničkom okrugu uvek imala najbolje rezultate u Srbiji.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Leskovac mora i dalje da bude centar našeg političkog interesovanja. Jug Srbije je mesto gde se Srbija najviše voli, brani i gde je palo najviše života za Srbiju. I ne može sve da se da za Srbiju, a kada se završe ratovi onda se pare dele u neke druge krajeve. To nije pošteno prema narodu juga Srbije. Nije Gvozdeni puk, najodlikovanija jedinica vojske Srbije iz Beograda, nego sa juga Srbije. Naša politika je zasnovana na dva stuba. Prvi je socijalizam, a vi u Leskovcu najbolje znate šta je to socijalizam. Bilo je fabrika, „Nevena“, „Zdravlje“, konfekcija srpskog Mančestera, „Mesokombinat“ na desetine hiljade ljudi je radilo, dobijali se društveni stanovi… U socijalizmu je moglo dete bez para da ode u Niš na fakultet ili u Beograd i da postane najbolje… To mora da ostane naša ideja do kraja. Drugi naš temelj je patriotizam, a to je ljubav prema Srbiji i otadžbini. I zato poručujemo nema nezavisnosti Kosova, nema prijema Kosova u UN, nastavljamo politiku povlačenja priznanja. Republika Srpska je nacionalni i državni prioritet, a za to je zaslužan i srpski narod u Republici Srpskoj i BiH, ali i Slobodan Milošević. Nema ulaska u NATO, nikad ne smemo da kažemo da je Srbija kriva za ratove na prostoru bivše Jugoslavije, jer to nije tačno, Srbi su najveće žrtve etničkog čišćenja na Balkanau. Nema uvođenja sankcija Rusiji i Kini, jer su to naši prijatelji.“

Dačić je rekao da je siguran da će dobro proći na izborima, „jer su sa nama Žika Stefanović i Gojko Veličković. Sa nama je i naš brat sa kojim imamo najdugovečniju koaliciju verovatno u svetu – Dragan Marković Palma. Sa nama je i unuk Slobodana Miloševića. Nije naša želja da se vraćamo u 90-e, iako je Milošević veoma važan politički faktor u istoriji Srbije, ali Tito i Milošević su prošlost. Ja sam sadašnjost, ali Marko Milošević, moj sin, vaša deca su budućnost! Zato naša partija ima budućnost jer se tradicija prenosi sa kolena na koleno.“

Dačić je rekao i da je garancija za političku stabilnost Srbije Aleksandar Vučić na mestu predsednika i Ivica Dačić na mestu premijera.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, citirajući stihove pesme „Srbija je velika tajna“, rekao da je Srbija možda tajna za nekoga ko obilazi gradove i opštine u unutrašnjosti, ali za njega i Ivicu Dačiću nije tajna, jer Srbija nema više vremena da je neko ispituje i saznaje šta joj treba.

„Mi znamo šta je svakom čoveku u Srbiji neophodno. Ja sam doneo odluku da kada su strani investitori u pitanju, ako žele da posluju u Jagodini, plata radniku u tim fabrikama mora da bude najmanje 75.000. Tražićemo da to bude i ovde. Znam da je bila loša godina za poljoprivrednike, koji ne mogu da izvuku novac koji su uložili. U svakom selu u Leskovcu mora da postoji otkupna stanica da bi se prodavali proizvedeni poljoprivredni proizvodi. Ne treba seljak da obilazi puijace i plaća takse da bi prodali svoju muku. A kada nešto ne prodajua pa se sutradan vrate, onda im se opet naplati taksa. To više ne može da bude.“ Okupljenima su se obratili i poslanički kandidati Tatjana Jovanović i Nenad Filipović.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Izbori

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.