Dačić očekuje otvaranje bar jednog poglavlja u decembru

Izvor: N1 televizija, 01.Dec.2016, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić očekuje otvaranje bar jednog poglavlja u decembru

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da Srbija očekuje da u decembru bude otvoreno bar jedno poglavlje u pristupnim pregovorima s Evropskom unijom, a da će tome doprineti i dogovor Beograda i Prištine o sprovođenju sporazuma o pravosuđu.

"Očekjemo na sastanku Saveta za opšte poslove >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << EU 13. decembra da budu usvojeni zaključci o proširenju koje će potvrditi Evropski savet 15. i 16. decembra. Očekujemo da taj dokument bude pozitivno intoniran i da će pokazati sve što je Srbija uradila u prethodnom periodu, što znači da će biti referentan i za otvaranje novih pregovaračkih poglavlja", rekao je Dačić na redovnoj konferenciji za novinare.

Dodao je da Srbija očekuje da bi tokom decembra mogla da bude održana četvrta međuvladina konferencija na kojoj bi se otvorila nova poglavlja.

"Najmanje poglavlje 5 (javne nabavke), a nadamo se i 25 (nauka) i 26 (obrazovanje i kultura)", dodao je Dačić.

Dogovor Beograda i Prištine o pravosuđu, kako Dačić kaže, predstavlja nastavak implementacije onoga što je ranije dogovoreno i integracije koja je započeta ali koja do danas nije realizovana.

"To je svakako značajan doprinost da opšta ocena o napretku dijaloga s Prištinom bude pozitina, što znači da će sigurno doprineti otvaranju novih poglavlja, osim ako neke zemlje EU namaju neke druge zahteve", rekao je ministar.

Dačić je rekao da će Srbija nastaviti politiku dijaloga, bez obzira na retoriku u Prištini i da je važno da dijalog ima rezultate i da se primeni ono što je dogovoreno u vezi s telokomunikacijama i pravosuđem, ali da je od suštinske vaznosti pitanje Zajednice opština sa srpskom većinom.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Dačić: Srbija očekuje bar jedno poglavlje u decembru

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Dec.2016

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija očekuje da u decembru bude otvoreno bar jedno poglavlje u pristupnim pregovorima s Evropskom unijom, a da će tome doprineti i dogovor Beograda i Prištine o sprovodjenju sporazuma o pravosudju..."Očekujemo na sastanku...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.