Dačić: Vučić mi nije nadređen, nema preklapanja nadležnosti (FOTO)

Izvor: S media, 11.Dec.2012, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vučić mi nije nadređen, nema preklapanja nadležnosti (FOTO)

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se ne preklapaju njegove nadležnosti sa nadležnostima prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, već da je reč o kordinaciji njihovog rada.

Dačić je odgovarajući na pitanja u Kostolcu da li je potpredsednik vlade preuzeo deo njegovih nadležnosti "s obzirom da najavljuje hapšenja u Srbiji" i da li mu je Vučić u stvari nadređen Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je odgovorio da nije reč o preklapanju nadležnosti i da mu Vučić nije nadređen.

"Nije mi nadređen, reč je o koordinaciji rada. Ni jedan ministar u Vladi ne vodi istrage niti hapsi", rekao je Dačić.

On je podsetio da policija ima samo deo nadležnosti kada je reč o istragama, da su tu i tužilaštvo, sud i službe bezbednosti.

"U vreme Borisa Tadića donet je Zakon o osnovama službi bezbednosti, formiran je Biro za koordinaciju rada tih službi, a Vučić je šef tog biroa. Nema preklapanja naših nadležnosti, već je reč o koordinaciji rada", zaključio je Dačić.

Dačić je danas prisustvovao svečanom obeležavanju završetka revitalizacije bloka B2 u Termoelektrani Kostolac B.

(Tanjug)

Foto: MUP Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.