Dačić: Srbija spremna da vrati svoje državljane iz Tunisa

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jun.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija spremna da vrati svoje državljane iz Tunisa

Prvi potpredsednik vlade Srbije Ivica Dacic izjavio je danas u Nikincima da je Srbija spremna da vrati svoje državljane koji to žele iz Tunisa, dodajuci da ima oko 50 do 60 zainteresovanih.

On je najoštrije osudio terorističke akte u Tunisu, Kuvajtu i Francuskoj, dodajući da u Tunisu ima oko 450 naših turista.

"Izdali smo određeno upozorenje da treba da se vodi računa o bezbednosti. Međutim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i noćas je otišlo stotinak naših građana u Tunis", kazao je Dačić novinarima u selu Nikince prilikom predaje građevinskog materijala izbegličkoj porodici.

"Imamo specifičnu situaciju da neko želi da se vrati pre, neko ne. Turističke organizacije nisu previše motivisane da te ljude ranije vraćaju zbog komercijalnih razloga", rekao je on.

Dačić je preneo da je dao naredbu, na osnovu razgovora sa predsednikom države i premijerom, da naš ambasador stupi u kontakt sa srpskim državljanima u Tunisu koji žele da se evaukišu.

Želimo da vidimo da li ima potrebe da vlada Srbije organizuje evakuaciju. Za sada, prema njegovim rečima ima pedeset do šezdeset zainteresovanih.

Agencije, kako je dodao, im preporučuju da ostanu, a problem je, kako je naglasio, što država mora da reaguje.

Er Srbija, prema Dačiću, je spremna da pomoggne, a to bi bilo na teret države.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Srbija spremna da vrati svoje državljane iz Tunisa

Izvor: B92, 27.Jun.2015

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija spremna da vrati svoje državljane koji to žele iz Tunisa, dodajući da ima oko 50 do 60 zainteresovanih...Vlada Srbije, kako je dodao, spremna je da obezbedi avion kojim bi se ti turisti vratili, ali se o tome još vode razgovori...Prema njegovim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.