Izvor: Beta, 25.Jul.2019, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Spoljna politika Srbije 62 odsto uskladjena s politikom EU

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je spoljna politika Srbije 62,63 odsto uskladjena sa zajedničnkom spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije i dodao da Srbija neće prihvatiti ništa što ide na njenu štetu.Dačić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na poslanička pitanja, kazao da je članstvo u EU strateški cilj Srbije, ali da ima "još strateških ciljeva"."Naši nacionalni interesi jesu zbir naših spoljnopolitičkih prioriteta", ocenio je Dačić.Dačić je govoreći o krizi u Venecueli rekao da je njeno rukovodstvo jedno od onih koja su najjače podržavala Srbiju u vezi s Kosovom.Pominjući to što se Huan Gvaido proglasio za predsednika Venecuele, umesto Nikolasa Madura, Dačić je rekao da "nije u našem interesu da dodje na vlast neko ko će priznati Kosovo" i dodao da je Gvaido "kontaktirao" ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija."Mi nastavljamo našu borbu za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova", poručio je Dačić.Rekao je i da Briselskim sporazumom nije definisano da Kosovo "mora da bude" članica medjunarodnih organizacija.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dačić: Spoljna politika Srbije 62 odsto usklađena s politikom EU

Izvor: Danas, 25.Jul.2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je spoljna politika Srbije 62,63 odsto usklađena sa zajedničnkom spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije i dodao da Srbija neće prihvatiti ništa što ide na njenu štetu. Članak Dačić: Spoljna politika Srbije 62 odsto usklađena...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.