Dačić: SDP Nemačke smatra da Srbija treba da dobije kandidaturu (VIDEO)

Izvor: S media, 04.Dec.2011, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SDP Nemačke smatra da Srbija treba da dobije kandidaturu (VIDEO)

Zamenik premijera i ministar policije Srbije Ivica Dačić izjavio je da rukovodstvo Socijaldemokratske partije (SDP) Nemačke smatra da Srbija treba da dobije kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji.

"Rukovodstvo SDP Nemačke smatra da Srbija treba da dobije status kandidata. Predsednik poslaničkog kluba socijaldemokrata u Evropskom parlamentu Martin Šulc, koji bi trebalo od Nove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da bude i predsednik Evropskog parlamenta obavestio nas je da će razgovarati sa kancelarkom Angelom Merkel kako bi još jednom uticao i razmotrio zajednički stav koji se priprema za sednicu Saveta EU, 9. decembra", rekao je Dačić.

Tadić u Berlinu na kongresu SDP

Tadić veruje u povezanost Srbije i Nemačke

Tadić umereni optimista oko statusa kandidata

Dačić je istakao i da je njegov zaključak da "očigledno na nemačkoj političkoj sceni postoje različita gledišta na pitanje proširenja EU, pa samim tim i na pitanja odobravanja ili neodobravanja kandidature za članstvo u EU".

"S tim u vezi, sigurno da će i u narednim danima biti neizvestan konačni ishod kada je reč o stavu Nemačke. Iz izjave kancalarke Angele Merkel može se videti da je taj stav trenutno negativan", ocenio je vicepremijer Vlade Srbije.

On je dodao da "u svakom slučaju Srbija treba i dalje da razvija dobre odnose sa nemačkim političkim faktorima".

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačih zajedno sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem boravi u Nemačkoj gde prisustvuje Kongresu nemačke Socijaldemokratske partije (SDP), najstarije i najjače nemačke opozicione stranke u toj zemlji.



Saradnja sa nemačkom policijom



Dačić je na kraju te posete Nemačkoj razgovarao i sa predstavnicima ministarstva policije Nemačke i tim povodom istakao da je saradnja sa nemačkom policijom na veoma visokom nivou.

"Uskoro ćemo potpisati sporazum o policijskoj saradnji, takođe zajednički radimo na smanjenju velikog broja azilanata koji dolaze iz Srbije", podsetio je on.

Uz podsećanje da je SPS, prvi put posle dugog niza godina pozvana na kongres SDP Nemačke, Dačić je istakao da je ta partija dala podršku evropskom putu SPS-a i članstvu u Evropskoj socijalističkoj internacionali i partiji Evropskih socijalista.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.