Dačić: Putin i Tramp neće pričati o Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jul.2018, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Putin i Tramp neće pričati o Kosovu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Kosovo neće biti tema razgovora predsednika Amerike i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina 16. jula u Helsinkiju.

- Mislim da neće stići dotle, ima dosta drugih tema o kojima će prvo razgovarati, ali ono što je izvesno to je da će odnosi SAD i Rusije ići u pravcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << popuštanja, a ne daljeg zaoštravanja - rekao je Dačić za RTS.

Dodao je i da je to samo početak razgovora dva predsednika i da ne treba očekivati da se prvi sastanak završi sa spektakularnim rezultatima. Dačić je kazao i da su "prazne priče" navodi medija da će jedan od epiloga tog sastanka biti dogovor da Putin prizna nezavisnost Kosova, a Tramp Krim kao rusku teritoriju.

- To su prazne priče, ali svakako da Srbija treba da osluškuje informacije sa svih strana, da dobro analizira i dobro pretpostavi šta se dešava u međunarodnim krugovima i to znači da treba da nastavi politiku dijaloga sa susedima i Prištinom - kazao je on.

Govoreći o pozivu Trampu da poseti Srbiju do kraja godine, Dačić je rekao da to zavisi od mnogo međunarodnih faktora, ali da je "siguran da će posetiti Beograd u vreme svog mandata".

On je ponovio da ne treba očekivati trajno rešenje za pitanje Kosova, bez uključivanja SAD i Rusije i naglasio da očekuje da će uskoro biti manje od 100 zemalja koje priznaju nezavisnost Kosova.

- Mislim da američkoj adminstraciji, Rusiji i velikim zemljama treba dati "win win predlog", gde svi nešto dobijaju i svi nešto i gube, ali u tome se ogleda politička veština - kazao je Dačić.

On je istakao i da veruje da Albanci više nisu "miljenici" u međunarodnim krugovima i da više nisu u prilici da bilo kome prete.

- Svima su više preko glave da budem još otvoreniji", rekao je Dačić i dodao da uporište za takav stav pronalazi u zvaničnim sastancima u međunarodnoj zajednici.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 10.07.

Izvor: Vostok.rs, 11.Jul.2018

  . . . Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 10.07.. . . . . Stanje na frontu - ..  . Pregled političkih i drugih vesti za 10.07. .   . . Pompeo: Ukrajina i Sirija glavne teme sastanka Putina i Trampa - . Situacija u Siriji i Ukrajini biće glavna tema razgovora između...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.