Dačić: Priština izgubila podršku velikih sila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2018, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Priština izgubila podršku velikih sila

Činjenica da su nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik SAD Donald Tramp razgovarali o Kosovu i dali podršku za razgovore koji vode rešavanju tog pitanja veliki je pomak i dokaz da su se promenile svari, i to u korist Srbije, rekao je za "Blic" ministar spoljnih poslova Srbije Ivica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dačić.

"Veliki pomak je u pitanju i dokaz da su se promenile stvari. Ipak, teška borba nam još predstoji, a od tih na koje treba i dalje uticati, najbitnija je Nemačka", rekao je Dačić.

On se osvrnuo i na izjave koje dolaze iz Prištine, poput one Hašima Tačija da se protivi etničkim granicama, ali da "nije naivan i da zna da Srbiji odgovara da ne žuri sa neizbežnim priznanjem Kosova".

"Priština je izgubila podršku, nema više stava da je sve rešeno. Oni to nikako da shvate, zato tako tragično shvataju sve ove izjave iz sveta, kao i povlačenje priznanja", napominje Dačić.

Pažnju u srpskoj javnosti, kako navodi "Blic", izazvala je i izjava hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, da je "za poštovanje granica", uz pozivanje na mišljenje Badinterove komisije, ali Dačić kaže da je to licemerno.

"Kad je reč o Badinterovoj komisiji, ona je govorila o međurepubličkim granicama, nigde nije spominjala pokrajine, tako da su svi oni koji su priznali tzv. Kosovo to uradili protiv stava Badinterove komisije. Tu spada i Hrvatska i licemerno je da se oni pozivaju na tu komisiju", kaže Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić o kosovskom pitanju: Priština izgubila podršku velikih, stvari se promenile u korist Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2018

Ministar spoljnih poslova naveo je i da se Hrvatska ponaša licemerno..Činjenica da su nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik SAD Donald Tramp razgovarali o Kosovu i dali podršku za razgovore koji vode rešavanju tog pitanja veliki je pomak i dokaz da su se promenile svari, i to u korist Srbije,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Posle razgovora Merkelove i Trampa, stvari se promenile u korist Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2018

Činjenica da su nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik SAD Donald Tramp razgovarali o Kosovu i dali podršku za razgovore koji vode rešavanju tog pitanja, veliki je pomak i dokaz da su se promenile svari, i to u korist Srbije, rekao je za "Blic" ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić...-...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.