Dačić: Izbori odluka o politici, ne o funkcijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2012, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Izbori odluka o politici, ne o funkcijama

BAČ -

Predsednik SPS Ivica Dačić poručio je danas u Baču, uoči drugog kruga predsedničkih i pokrajinskih izbora, da se na izborima ne odlučuje samo o tome ko će obavljati koje funkcije, nego o tome kakva će se politika voditi u Srbiji.

"Zato je glasanje za nas ne samo glasanje za partiju i koaliciju koja će da nas predstavlja u parlamentu, nego je i glasanje za želje, potrebe i interese koje ima običan čovek", rekao je Dačić u razgovoru sa građanima te >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zapadnobačke opštine.

Predsednik SPS-a je naglasio da je koalicija okupljena oko te stranke "istinski i realni pobednik" ovih izbora, i dodao da se ta koalicija zalaže za demokratsku, nezavisnu, slobodnu i suverenu državu i "za odbranu nacionalnih i državnih interesa."

Dačić je pozvao građane Bača da glasaju za kandidata SPS-a za pokrajinskog poslanika Milenka Babića, a izjavio je i da će se koalicije na lokalnom nivou posle izbora formirati tako da budu "ustrojene sa koalicijama koje će biti formirane na najvišem republičkom nivou", ali da su, kako je dodao, u zavisnosti od realne situacije i potreba moguće i drugačije varijante.

Dačić je istakao da je u okviru koalicije koju predvodi SPS dogovoreno da razgovori o budućim koalicijama na svim nivoima počnu posle drugog kruga predsedničkih i pokrajinskih izbora.

"O tome će se voditi otvoreni razgovori, a mi imamo obavezu da štitimo naš izborni rezultat", rekao je Dačić i ponovio da je koalicija koju predvodi izuzetno zadovoljna rezultatima koje je postigla na svim nivoima.

"Ostvarili smo više nego duplo bolji rezultat", rekao je lider SPS-a i podsetio da će koalicija SPS-PUPS-JS imati 44 poslanika u republičkom parlamentu što je, kako je dodao, najbolji rezultat SPS-a posle oktobra 2000. godine.

"To je samo prolazno vreme za sledeće izbore, kada ćemo biti, siguran sam u to, možda i vodeća partija u Srbiji", naglasio je Dačić.

On je napomenuo da je za ostvarivanje tog cilja veoma važno da u nedelju u drugom izbornom krugu što više kandidata te koalicije pobedi i priključi se devetorici poslanika koji su u Skupštinu Vojvodine već izabrani 6. maja po proporcionalnom izbornom sistemu.

"Svaki poslanik više će omogućiti da se naša reč više uvažava", istakao je Dačić.

Posle razgovora sa građanima u centru Bača, Dačić je posetio obližnje mesto Vajsku, u kojem živi oko 800 Roma, koji su na dosadašnjim izborima uglavnom glasali za Tomislava Bogunovića, koji je kandidat Demokratske stranke za pokrajinskog poslanika i aktuelni predsednik opštine Bač.

Učestvujući u razgovoru sa građanima, predsednik pokrajinskog odbora SPS-a Dušan Bajatović je naglasio da se u nedelju u Baču ne održavaju obični izbori za poslanike skupštine Vojvodine, nego "decenijski derbi između SPS-a i DS-a, a krajnje je vreme da SPS pobedi".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPS vodeći na sledećim izborima

Izvor: B92, 16.Maj.2012

Bač -- Ivica Dačić uoči drugog kruga i pokrajinskih izbora poručuje da se 20. maja ne odlučuje samo o funkcijama, nego o tome kakva će se politika voditi u Srbiji..."Zato je glasanje za nas ne samo glasanje za partiju i koaliciju koja će da nas predstavlja u parlamentu, nego je i glasanje za...

Nastavak na B92...

Na izborima se odlučuje o politici, ne o funkcijama

Izvor: Kurir, 16.Maj.2012

Glasanje za nas je, ne samo glasanje za partiju i koaliciju, nego je i glasanje za želje, potrebe i interese koje ima običan čovek, rekao je Dačić..BAČ - Predsednik SPS Ivica Dačić poručio je danas u Baču, uoči drugog kruga predsedničkih i pokrajinskih izbora, da se na izborima ne odlučuje...

Nastavak na Kurir...

Dačić: Izbori odlučuju o politici, ne o funkcijama

Izvor: Akter, 16.Maj.2012

Predsednik SPS Ivica Dačić poručio je danas u Baču da se na izborima ne odlučuje samo o tome ko će obavljati koje funkcije, nego o tome kakva će se politika voditi u Srbiji

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.