Dačić: Dijalog nakon informacija o ubistvu Ivanovića

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jan.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Dijalog nakon informacija o ubistvu Ivanovića

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić ponovio je danas da je Beograd opredeljen za dijalog sa Prištinom ali da će razgovore nastaviti kada dobije konkretne informacije o ubistvu Olivera Ivanovića.

On je na ručku sa ambasadorima država članica EU, čiji domaćin je bio šef Delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici naglasio da Beograd od prištinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vlasti i međunarodnih institucija prisutnih na Kosovu i Metohiji očekujemo da što pre pronađu i procesuiraju odgovorne.

Ubistvo Ivanovića predstavlja pretnju za stabilnost regiona i nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i istakao Dačić.

On je istovrememno podvukao da punopravno članstvo u EU ostaje apsolutni spoljnopolitički prioritet Srbije.

- U tom smislu, najavljena Strategije o proširenju bi trebalo da pruži konkretizaciju pozitivnih i ohrabrujućih poruka predsednika Evropske komisije Junkera - rekao je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Izrazio je uverenje da će objavljivanje 2025. godine, kao godine potencijalnog sledećeg proširenja imati izuzetno pozitivan efekat na podršku građana ulasku u EU i istovremeno pokazati da evropske države smatraju Srbiju budućim ravnopravnim delom Unije.

Posebno je pozdravio odluku bugarskog predsedavanja Savetu EU da organizuje Samit EU-ZB u maju 2018. godine, što jasno ukazuje da je Balkan ponovo u fokusu.

Takođe, izrazio je nadu da će naredni Izveštaj Evropske komisije o proširenju konstatovati napredak koji je postignut i odati priznanje naporima i radu Srbije na sveobuhvatnim reformama.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Nastavak dijaloga kad dobijemo konkretne informacije o ubistvu Ivanovića

Izvor: Radio 021, 22.Jan.2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Beograd nastaviti dijalog s Prištinom kada dobije konkretne informacije o ubistvu lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića...Dačić je na ručku s ambasadorima članica EU, čiji domaćin je bio šef Delegacije EU Sem Fabrici, rekao...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.