Da li je premijersko mesto bilo uslov podrške Vučiću: Dačić o funkcijama i saradnji sa SNS

Izvor: Telegraf.rs, 01.Maj.2017, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je premijersko mesto bilo uslov podrške Vučiću: Dačić o funkcijama i saradnji sa SNS

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kazao je danas da premijersko mesto nije bio uslov podrške SPS-a, Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima, i da je on lično zadovoljan funkcijom koju danas obavlja- ministra spoljnih poslova i potpredsednika vlade. To nije bio naš prioritet i nije bio razlog zašto smo podržali Aleksandra Vučića, rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Dačić je naglasio da je cilj jačanje međusobnog poverenja dve stranke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << SPS-a i SNS, ali i jača i veća uloga SPS-a u Srbiji i na političkoj sceni.

Upitan da li je SPS izgubio identitet, jer nisu imali svog kandidata na predsedničkim izborima, Dačić je kazao da su lokalni izbori u Vrbasu i Kovinu, pokazali da je SPS ostvario dobre rezultate, čak i bolje nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

Foto: Marko Todorović

- Sačuvali smo svoj identitet jer nismo podržali kandidata SNS-a, već smo ustanovili zajedničkog kandidata vladajuće koalicije - naglasio je Dačić.

On je dodao da će saradnja sa SNS biti nastavljena što će se videti u novoj Vladi Srbije, kada sadašnji premijer ode na funkciju predsednika.

- Ono što je najvažnije za dobru saradnju je visok nivo poverenja i zajedništva-  zaključio je lider socijalista.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Socijalisti bi se radovali da budem premijer, ali...

Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2017

Ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi se SPS radovala funkciji premijera, ali da to nije razlog zbog kojeg je podržala predsedničku kandidaturu Aleksandra Vučića..."To mi nije prioritet.. Ja sam trenutno zadovoljan mestom koje obavljam", rekao...

Nastavak na N1 televizija...

DAČIĆ: Ne podržavam Vučića zbog premijerske stolice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2017

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kazao je danas da premijersko mesto nije bio uslov podrške SPS-a.., Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima, i da je on lično zadovoljan funkcijom koju danas obavlja- ministra spoljnih poslova i potpredsednika vlade...- To nije bio naš prioritet...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.