DAČIĆ SMATRA DA NEMA VIŠE ČEKANJA: Neprihvatljivo da se poglavlja otvaraju tek iduće godine

Izvor: Kurir, 06.Sep.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ SMATRA DA NEMA VIŠE ČEKANJA: Neprihvatljivo da se poglavlja otvaraju tek iduće godine

BEOGRAD - Srbija je postigla napredak potpisivanjem Briselskog sporazuma i očekuje da prva pregovaračka poglavlja budu otvorena ove godine, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Prema njegovim rečima, Srbija očekuje otvaranje prvih poglavlja u novembru ili u decembru i nije prihvatljivo da to bude iduće godine.

Reč je o principu, dosta je bilo čekanja, naše strateško opredeljenje je članstvo u Evropskoj uniji, ali "za ljubav je potrebno dvoje", kazao je Dačić na redovnoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Za Srbiju neprihvatljivo otvaranje poglavlja tek početkom 2016. godine

Izvor: Blic, 06.Sep.2015

Za Srbiju nije prihvatljivo da prva pregovaračka poglavlja budu otovrena početkom 2016., jer su ispunjeni svi uslovi za njihovo otvaranje krajem ove godine, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić..."Nepohodan uslov za otvaranje prvih poglavlja (u pregovrima Srbije sa EU) bio...

Nastavak na Blic...

Dačić: Neprihvatljivo je otvaranje poglavlja sledeće godine

Izvor: Radio 021, 06.Sep.2015

Za Srbiju nije prihvatljivo da se iduće godine otvore prva pregovaračka poglavlja sa Evropskom unijom, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić...On je istakao da je Srbija postigla napredak potpisivanjem Briselskog sporazuma i da očekuje otvaranje prvih poglavlja u novembru ili u...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.