Šef srpske diplomatije: Neprihvatljivo otvaranje poglavlja iduće godine

Tanjug

06. 09. 2015. u 17:41

Za Srbiju nije prihvatljivo da se iduće godine otvore prva pregovaračka poglavlja sa Evropskom unijom, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

Шеф српске дипломатије: Неприхватљиво отварање поглавља идуће године

Ivica Dačić

Za Srbiju nije prihvatljivo da se iduće godine otvore prva pregovaračka poglavlja sa Evropskom unijom, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je istakao da je Srbija postigla napredak potpisivanjem Briselskog sporazuma i da očekuje otvaranje prvih poglavlja u novembru ili u decembru.

Reč je o principu, dosta je bilo čekanja, naše strateško opredeljenje je članstvo u Evropskoj uniji, ali "za ljubav je potrebno dvoje", kazao je Dačić na redovnoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova.

Napredak u Briselskom dijalogu sa Prištinom i potpisivanje četiri sporazuma trebalo da bude podsticaj za otvaranje prvih poglavlja u pregovorima o članstvu u EU, rekao je Dačić i istakao da je sada na Briselu da ispuni svoja obećanja.

Šef srpske diplomatije naveo je da je Srbija spremna za otvaranje poglavlja 32, 35, 23 i 24, kao i da je srpska vlada pokazala upornost u postizanju napretka neophodnog za nastavak procesa evrointegracija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Косовац

06.09.2015. 18:06

И ја кажем. Ни идуће, ни ове године. Никад!