Bez Žandarmerije na severu Kosova

Izvor: Mondo, 14.Nov.2012, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez Žandarmerije na severu Kosova

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da na Kosovu nema Žandarmerije MUP-a Srbije, ali da to ne znači da on ne bi voleo da ih tamo bude.

Prištinski dnevnik "Koha ditore" objavio je da su žandarmi na severu Kosova po dogovoru Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija.

"To nije tačno, na našem sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nije bilo reči o tome. To ne znači da ja tako nešto ne bih voleo, ali o tome, ponavljam, nije bilo reči", rekao je Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, za portal "TelegraF".

I komandant Žandarmerije Bratislav Dikić danas je negirao da su žandarmi Srbije na severu Kosova.

On je naveo da ta jedinica ne deluje na severu pokrajine, ali da je spremna i za to ako naredi državni vrh.

"Koha ditore" je objavio da su pripadnici Žandarmerije angažovani uz saglasnost Vlade Srbije da kontrolišu lidere Srba sa severa dok traju pregovori Beograda i Prištine.

Oni su, prema pisanju prištinskog dnevnika, uhapsili Slavoljuba Jovića iz Kosovske Mitrovice, optuženog za pokušaj ubistva dva vojnika Kfora.

General Dikić rekao je da Žandarmerija biva angažovana uz saglasnost direktora policije i odobrenje ministra, a u skladu sa svojom namenom.

"Za sada nismo dobili zadatak za patrolne delatnosti na Kosovu i Metohiji", rekao je Dikić za portal "S medija".

(Srna)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.