Pripadnik OVK stradao u Siriji

Izvor: Mondo, 13.Nov.2012, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnik OVK stradao u Siriji

U borbama vladajućeg režima i pobunjenika u Siriji stradao i Albanac sa Kosova. Bivši pripadnik OVK u Siriju je otišao da bi se borio protiv režima predsednika Bašara el Asada.

U borbama vladajućeg režima i pobunjenika u Siriji poginuo je Naman Demoli iz Prištine, koji se borio na strani opozicionih snaga, prenose kosovski mediji.

"Naman Demoli iz Prištine je prvi Albanac sa Kosova koji je izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << život u borbama u Siriji. On je tamo otišao da bi se borio protiv režima predsednika Bašara el Asada. Demoli je ubijen prošle srede a njegova porodica je za to saznala u subotu. On je bio pripadnik OVK i fanatični aktivista Pokreta ‘Priključi se'", prenosi prištinski "Ekspres".

List navodi da je Demoli bio pripadnik OVK 1999. godine, te da je ranjen tokom sukoba na Kosovu.

Mediji ne navode da li je Demoli jedina osoba sa Kosova uključena u sukobe u Siriji.

Demoli je studirao u Siriji i odavno se pridružio revolucionarnom pokretu protiv Asadovog režima.

Naman Demoli je bio jedan od vodećih aktivista na Kosovu za izgradnju velike džamije u Prištini, prenosi RTS.

(MONDO/Foto: Beta/AP)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sirija: Ubijen pripadnik nekadašnje OVK

Izvor: Akter, 13.Nov.2012

U borbama u Siriji poginuo je o Naman Demoli iz Prištine koji se borio na strani ustanika, piše prištinski dnevnik Expres

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.