“Briljantin„ otvara festival

Izvor: Glas javnosti, 20.Maj.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Briljantin„ otvara festival

BEOGRAD - Zbog povrede glumca Ivana Bosiljčića, 54. Sterijino pozorje 23. maja otvoriće novi hit Pozorišta na Terazijama „Briljantin“ umesto planirane takmičarske predstave „Maratonci trče počasni krug“, najavila je Direkcija festivala. Bosiljčić je povredio skočni zglob pre nekoliko nedelja izvodeći predstavu „Cigani lete u nebo“, zbog čega je otkazan veliki broj predstava Pozorišta na Terazijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << a lekarski konzilijum je juče utvrdio da njegov oporavak neće teći predviđenom brzinom i da ne postoji mogućnost da Bosiljčić nastupi na otvaranju Pozorja, ni kasnije tokom trajanja festivala.

Organizatori Pozorja, konsultujući se sa upravom beogradskog pozorišta, odlučili su da umesto predstave „Maratonci trče počasni krug“, na svečanom otvaranju festivala bude izveden novi mjuzikl ovog teatra van takmičarske selekcije, a shodno tome „Maratonci trče počasni krug“ neće moći da učestvuje u trci za nagrade ovog prestižnog festivala.

Ansambl Pozorišta na Terazijama izvešće na sceni „Jovan Đorđević“ Srpskog narodnog pozorišta novu verziju čuvenog komada Džima Džejkobsa i Vorena Kejsija, rađenog na osnovu brodvejske adaptacije iz 2007. godine, a u režiji Mihaila Vukobratovića.

Energiji i svežini ovog mjuzikla doprineli su mladi i talentovani glumci, gostujući koreograf iz Zagreba Igor Barberić i drugačiji, muzički tvrđi aranžmani Milana Nedeljkovića.

U ulozi Denija naći će se u alternaciji Žarko Stepanov i Marjan Apostolović, Sendi igraju u alternaciji Ivana Popović i Teodora Živanović, a ostatak glumačke ekipe čine Marko Janketić, Marjan Apostolović, Nebojša Đorđević, Milan Tuvić, Lazar Jovanov, Milan Bosiljčić, Lemana Bećirević, Nataša Bocij, Dušica Novaković, Sonja Mladenov i drugi.

Ulaznice kupljene za predstavu „Maratonci trče počasni krug“ važiće za „Briljantin“, a publika će moći i da ih vrati ili zameni za druge predstave iz repertoara ovogodišnjeg Sterijinog pozorja, koje se održava od 23. maja do 5. juna.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.