Uprava Notr-Dama: Zastava Kosova na osnovu spiska zvanica na komemoraciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2018, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uprava Notr-Dama: Zastava Kosova na osnovu spiska zvanica na komemoraciju

Uprava pariske katedrale Notr-Dam saopštila je danas da je odluka o stavljanju zastave Kosova unutar crkve u okviru obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, doneta na osnovu spiska zvaničnika pozvanih na komemoraciju u nedelju u Parizu, javila je agencija Frans pres.

Neimenovani portparol crkve objasnio je da je odlučeno da se stave zastave svih onih koji su pozvani na komemoraciju na osnovu spiska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dobijenog od Jelisejske palate.

"Notr-Dam ne zauzima ničiji stav niti i bavi se diplomatijom", rekao je portparol.

Na komemoraciju u nedelju u Parizu pozvano je nekoliko desetina šefova država i vlada. Pozvani su predsednik Kosova Hašim Tači, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vest o zastavi Kosova u Notr-Damu je tokom vikenda preneo na Tviteru kosovski ambasador u Francuskoj Kendrim Gaši.

On je na toj društvenoj mreži postavio fotografiju crkve sa zastavama država učesnica rata i napisao: "Zastava Kosova prvi put se vijori u Notr-Damu u okviru komemoracija 100 godina od završetka Prvog svetskog rata".

Ta vest je izazvala nezadovoljstvo vlasti u Beogradu. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je isticanje zastave Kosova u pariskoj katedrali "veliki skandal", ali da Beograd to ne može da spreči.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Notr Dam: Zastava Kosova stavljena na osnovu spiska zvanica

Izvor: N1 televizija, 05.Nov.2018

Uprava pariske katedrale Notr-Dam saopštila je da je odluka o stavljanju zastave Kosova unutar crkve u okviru obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, doneta na osnovu spiska zvaničnika pozvanih na komemoraciju u nedelju u Parizu, javila je agencija Frans pres...Neimenovani portparol...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.