Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2019, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš: Da li je Trifunovićevo vređanje Čanka stav organizatora protesta

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš zatražio je danas od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" da se ograde od uvreda koje je predsednik Pokreta slobodnih građana, glumac Sergej Trifunović, uputio na račun Vojvodine i lidera LSV-a Nenada Čanka.

"Pozivamo organizatore protesta da se ograde od reči Sergeja Trifunovića. Mržnja prema Vojvodini i prostačko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vređanje političkih neistomišljenika ne smeju biti poruka upućena sa građanskih protesta. U suprotonom, smatraćemo da je to zvaničan stav organizatora. I prema tome ćemo se dalje tako i ophoditi", naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Dodao je da je Trifunovićev sinoćni govor bio "ispod svake granice pristojnosti i istine".

"I kao što je u Kragujevcu pozivao na kačenje slika Dimitrija Ljotića, u gradu u kome su ljotićevci učestvovali sa okupatorima u pogubljenjima đaka 1941. godine, tako se Trifunović juče u našem glavnom gradu odlučio na salve mržnje prema Vojvodini, u najboljem maniru neofašističkih jurišnika", naveo je Kostreš.

Sergej Trifunović je sinoć rekao da je čuo priče o "planu za otcepljenje Vojvodine", koji bi, kako tvrdi, trebalo da realizuje Nenad Čanak i pozvao okupljene građane da to nikako ne dozvole.

On je rekao da bi, po tom planu, "debeli" Nenad Čanak "na kamionu, sa okupacionom vojskom" trebalo da uđe u Novi Sad i proglasi "otcepljenje" Vojvodine od Srbije.

Na Čankov račun je uputio veliki broj uvreda, pa je tako rekao da je lider LSV-a "debelo krme", "smrdljivo podlo đubre", koje je "pored kuće u kojoj živi izgradilo još jednu kuću, da bi u nju mogao da smesti orgulje".

Sergej Trifunović je još rekao da je Čanak, zajedno sa Rasimom Ljajićem i Čedomirom Jovanovićem, "lažni opozicionar", koji je još veći problem za Srbiju od Aleksandra Vučića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kostreš: Da li je Trifunovićevo vredjanje Čanka stav organizatora protesta

Izvor: Beta, 02.Mar.2019

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš zatražio je danas od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" da se ograde od uvreda koje je predsednik Pokreta slobodnih gradjana, glumac Sergej Trifunović, uputio na račun Vojvodine i lidera LSV-a Nenada Čanka."Pozivamo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.