Izvor: Blic, 14.Apr.2016, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC Vučić čelnicima Ikee: Lepo ćemo vam naplatiti sve poreze

Radovi na izgradnji prve Ikea robne kuće u Beogradu, koja bi trebalo da bude otvorena najkasnije do leta naredne godine, zvanično su danas počeli, u prisustvu premijera Aleksandra Vučića, generalnog direktora ove kompanije za jugoistočnu Evropu Stefana Vanoverbeka i drugih zvaničnika.

Otvaranju prisustvuju i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i ministarka Zorana Mihajlović.

"Ovo je simbol novog, boljeg Beograda, a sam kamen temeljac je pokazatelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da možemo da rešimo sve prepreke i dovedemo strane investitore. Ikea će biti otvorena na dve beogradske opštine", rekao je Siniša Mali okupljenima na postavljanju kamena temeljca.

Prisutnima se nakon Siniše Malog i Zorane Mihajlović obratio i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Ovaj san traje 25 godina i ponosan sam sto se pridružujemo 47 zemalja koji imaju Ikea robnu kucu. Nadam se da Beograd neće biti jedino mesto u u Srbiji u koje će Ikea doći. Prva stvar će biti oklagija i daska za sečenje jer se proizvode u Ćupriji", rekao je Vučić dodavši da iako izgradnja Ikee kasni 25 godina, ovo znači da Srbiju čeka bolja budućnost.

Premijer je zamolio čelnike Ikee da se "stvari završe u roku, ako je moguće".

Generalni direktor Ikee za jugoistočnu Evropu, Vanoverbeke obratio se okupljenima poželevši dobrodošlicu.

"Nadam se da loše vreme neće ugroziti naš entuzijazam da napravimo najveću Ikea prodavnicu u ovom delu Evrope. Prisutni smo u 47 zemalja, sa 387 prodajnih mesta, ali je ovo prvi put da radiim u zemlji koja otvara prvu robni kucu Ikea", rekao je Vanoverbeke, i to na srpskom jeziku.

"Srbija je deo plana Ikeea jos od devedesetih, a neki koji su radili u maloj start-ap prodavnici i sada rade za nas, na šta smo ponosni. Investicija iznosi oko 70 miliona evra i to je samo početak investicija u Srbiji. Nova robna kuća ce otvoriti 300 novih radnih mesta", dodao je on.

Direktor razvoja Ikee za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić poručio je da je zadovoljan zbog konačnog ispunjenja dugogodišnjeg plana otvaranja Ikeine prodavnice.

"Objekat će se prostirati na 34.000 kvadratnih metara sa 9 i po hiljada artikala. Beograd je otvorio prvu prodavnicu '91. godine, kad sam postao deo tima Ikee. otvaranje velike prodavnice prekinuto je nemilim događajima devedesetih godina, ali sad konačno Srbija postaje deo Ikeine svetske porodice", rekao je on.

Na svečanosti će govoriti i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, generalni direktor kompanije IKEA jugoistočna Evropa Stefan Vanoverbeke i direktor za razvoj kompanije IKEA jugoistočna Evropa Vladislav Lalić.

Prva robna kuća švedskog proizvođača nameštaja biće izgrađena kod Bubanj Potoka i prostiraće se na više od 30.000 kvadrata.

Objekat će se nalaziti na oko 15 kilometara od centra Beograda i trebalo bi da bude završen najkasnije do leta naredne godine.

Prva faza tog projekta je vredna 70 miliona evra i biće zaposleno 300 ljudi.
Pogledaj vesti o: IKEA Beograd

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

O-RUK! Predstavnici vlasti s lopatama u rukama

Izvor: Blic, 14.Apr.2016

Radovi na izgradnji prve Ikea robne kuće u Beogradu zvanično su počeli danas, a to je bila prilika i da se premijer Aleksandar Vučić, gradonačlenik Beograda Siniša Mali i ministarka Zorana Mihajlović "dohvate lopate". Oni su naime, zajedno sa generalnim direktorom Ikee za jugoistočnu Evropu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.