Švedska tužiteljka želi ponovo da ispita Assangea

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska tužiteljka želi ponovo da ispita Assangea

Švedska tužiteljka Mariannea Ny (Marijana Naj) koja vodi preliminarnu istragu u osnivaču Wikileaksa Julian Assangeu zbog navoda o silovanju priprema nov zahtjev za njegovo ispitivanje u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, saopšteno je iz njene kancelarije.

Prošle sedmice je panel UN je ustanovio da je Assangeov boravak u ambasadi ravan nezakonitom pritvoru.

"U vezi sa tim izveštajem mogu da izjavim da on ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << mijenja moju raniju procjenu u preliminarnoj istrazi", navela je Ny u saopštenju, navodi Reuters.

Assange je pronašao utočište u ambasadi Ekvadora 2012. godine kako bi izbjegao izručenje Švedskoj koja ga traži zbog ispitivanja povodom optužbi za silovanje jedne Šveđanke 2010. godine što on negira.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Švedska tužiteljka želi ponovo da ispita Asanža

Izvor: Press, 09.Feb.2016

Švedska tužiteljka Marijana Naj, koja vodi preliminarnu istragu u osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu zbog navoda o silovanju priprema nov zahtev za njegovo ispitivanje u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, saopšteno je iz njene kancelarije. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.