Tužilaštvo BiH potvrdilo: Dodik je pod istragom zbog Pavlović banke

Izvor: Blic, 13.Apr.2016, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo BiH potvrdilo: Dodik je pod istragom zbog "Pavlović banke"

Glavni tužilac Bosne i Hercegovine Goran Salihović potvrdio je danas da se protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika vodi istraga povezana sa poslovanjem "Pavlović banke" iz Bijeljine.

"Istraga (protiv Dodika) se vodi u sklopu 'Pavlović banke'. Tri-četiri istrage protiv Dodika su zatvorene", rekao je Salihović u intervjuu za sarajevsko "Oslobođenje".

On je time potvrdio da je Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << BiH zaključilo da nije bilo elemenata za podizanje optužnice na temelju nekih ranijih prijava podnetih protiv Dodika, ali predsednik RS sada je suočen sa istragom o tome na koji je način stekao vilu u Beogradu vrednu više od 750.000 evra, preneo je N1.

Krivičnu prijavu u tom slučaju je protiv njega podnela Srpska demokratska stranka (SDS), koja je u RS u opoziciji, a Dodika terete da je kuću u elitnom beogradskom naselju Dedinje 2007. godine kupio gotovinom pri čemu je ishodio fiktivni kredit kod "Pavlović banke" koji mu je poslužio kao pokriće za tu "sumnjivu transakciju".

Pročitajte još

U sklopu pokrenute istrage ranije su uhapšeni vlasnik "Pavlović banke" Slobodan Pavlović i nekoliko njenih zaposlenih, ali Sud BiH dopustio im je boravak na slobodi do okončanja istražnog postupka.

Tokom pretrage "Pavlović banke" koju su sproveli istražitelji u njoj nije pronađen primerak ugovora o Dodikovom kreditu niti je on evidentiran u centralnom registru koji se vodi kod Centralne banke BiH.

Salihović je istakao da je državno tužilaštvo pod "ogromnim pritiscima", ali da neće posustati u procesuiranju krivičnih dela koja ugrožavaju stabilnost države.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo BiH potvrdilo: Istraga protiv Dodika

Izvor: B92, 13.Apr.2016

Sarajevo -- Glavni tužilac BiH Goran Salihović potvrdio je da se protiv predsednika RS Milorada Dodika vodi istraga povezana sa poslovanjem "Pavlović banke" iz Bijeljine..."Istraga (protiv Dodika) se vodi u sklopu 'Pavlović banke'. Tri-četiri istrage protiv Dodika su zatvorene", rekao je Salihović...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.