Superiorni Federer oduzeo Đokoviću šansu za titulu i lidersko mesto na kraju godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2019, 02:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Superiorni Federer oduzeo Đokoviću šansu za titulu i lidersko mesto na kraju godine

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale završnog masters turnira u Londonu, pošto je večeras u trećem kolu takmičenja po grupama izgubio od Rodžera Federera u dva seta, sa 6:4, 6:3.

Na taj način Đoković je ostao bez šansi da godinu završi na prvom mestu ATP liste i prvi teniser sveta, bar do Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biće Rafael Nadal.

Novak je večeras odigrao izuzetno loš meč i doživeo je 23. poraz u 49. međusobnom duelu protiv Federera gotovo bez pravog otpora. Čini se da je srpski teniser posle poraza od Dominika Tima u prethodnom kolu ostao potpuno bez snage, pre svega mentalne.

U prvom setu Đoković je u pet servis gemova protivnika osvojio samo tri poena, što najbolje odslikava na koji način je odigrao meč. Federer je u tom delu igre napravio samo jednu neiznuđenu grešku, a odnos u poenima bio je 34:21.

Očekivalo se da će se Novak u drugom setu probuditi i da će bar pokušati da napravi preokret, ali od toga nje bilo ništa. Nastavio je u istom ritmu i Federer je, čini se, nikad lakše stigao do pobede protiv igrača koga nije savladao pune četiri godine.

Đoković je meč završio sa devet vinera manje od Federera i 12 neiznuđenih grešaka više, a ukupno je osvojio 23 poena manje, što je statistika kakva se ne pamti.

Federer je tako osvojio drugo mesto u grupi, iza Dominika Tima, i u polufinalu će igrazi protiv prvoplasiranog iz Grupe "Andre Agasi", a ko će to biti saznaćemo posle mečeva u petak.

Beretini bolji od "nezainteresovanog" Tima

Italijanski teniser Mateo Beretini pobedio je danas Austrijanca Dominika Tima sa 7:6 (7:3), 6:3 u trećem kolu grupe "Bjorn Borg" na završnom Mastersu.

Beretini je upisao prvi trijumf na turniru protiv "nezainteresovanog" Tima.

Završni Masters u Londonu igra se za nagradni fond od devet miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković protiv Federera, borba velikana za polufinale Londona

Izvor: RTS, 14.Nov.2019

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra protiv Rodžera Federera duel trećeg kola grupne faze na Završnom turniru u Londonu. Duel počinje u 21.00, direktan prenos je na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), dok tok meča možete pratiti na našem...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.