Šešelj odbio pregled zbog nacionalnosti kardiologa

Izvor: Blic, 17.Mar.2011, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj odbio pregled zbog nacionalnosti kardiologa

HAG - Lider radikala Vojislav Šešelj odbio je, zbog nacionalnosti lekara, da ga u pritvoru Međunarodnog suda u Hagu pregleda kardiolog, saopštio je Tribunal.

Sekretarijat Haškog suda imenovao je tri "međunarodno priznata" stručnjaka, endokrinologa, kardiologa i pulmologa, da pregledaju Šešelja.

U saopštenju, objavljenom juče, dodaje se da su imena i biografije izabranih lekara dostavljena Šešelju 3. februara i da on nije podneo Sekretarijatu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nikakvu prmedbu u vezi sa tim.

Endokrinolog je pregledao Šešelja 17. i 18. februara kao što je i planirano.

- Optuženi, međutim, nije dozvolio drugom stručnjaku (kardiologu) da obavi pregled zakazan za 14. mart, niti da pogleda njegov zdravstveni karton, zbog njegove nacionalnosti - navedeno je u saopštenju sekretarijata suda.

Šešelj je, dodaje se u saopštenju, o odbijanju pregleda direktno obavestio lekara kada je on došao u pritvorsku jedinicu kako bi ga pregledao.

Prošle godine, Šešelj je, zbog srčanih smetnji, aritmije i tahikardije, imao operaciju srca.

Šešelju, koji se u pritvoru Tribunala nalazi od februara 2003. godine, sudi se za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine.

Povezane vesti: Policija nije ispitivala Šešeljevu suprugu o spiskovima za likvidaciju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.