NIJE KRIV Najomraženiji čovek Egipta oslobođen optužbi za masovno ubistvo

Izvor: Blic, 29.Nov.2014, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIJE KRIV Najomraženiji čovek Egipta oslobođen optužbi za masovno ubistvo

Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak danas je oslobođen optužbi za korupciju i umešanost u ubistvo stotine demonstranata tokom protesta 2011. godine.

Egipatski vrhovni sud takođe je odlučio da bivši egipatski ministar unutrašnjih poslova Habib al-Adli i još četvorica visokih zvaničnika bezbednosnih službi takođe budu oslobođena optužbi za umešanost u ubistvo učesnika masovnih demonstracija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje su okončane Mubarakovim svrgavanjem sa vlasti.

Optužbi za korupciju oslobođeni su i dvojica Mubarakovih sinova. Nekadašnji predsednik Egipta, koji je ove godine napunio 86 godina, osuđen je 2012. na doživotni zatvor, ali je na tu presudu uložena žalba.

Mubarak je na vlasti bio 30 godina.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mubarak oslobođen optužbi za ubijanje demonstranata i korupciju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Nov.2014

Egipatski sud oslobodio je danas bivšeg predsjednika Egipta Hosnija Mubaraka optužbe da je naredio ubijanje demonstranata tokom protesta 2011. godine koji su doveli do okončanja njegove trodecenijske vladavine...Ministar unutrašnjih poslova Habib el-Adli i šetorica Mubarakovih saradnika takođe...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.