Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2021, 15:19

Zvezdino dete i najbolji desni bek slovenačke lige na meti nemačkih klubova

Nirnberg i Darmštad pokazali interesovanje, u trci za Jakšićev potpis i timovi iz Češke, Poljske i Grčke

Nemanja Jakšić, izdanak Zvezdine „klase 1995“ nikada u crveno-belom dresu nije dobio pravu priliku, put ga je preko Crne Gore naveo u Sloveniju, gde je poslednje četiri godine nastupao za Aluminij. Minule sezone proglašen je za najboljeg desnog beka u slovenačkoj ligi, a dobrim igrama skrenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je pažnju brojnih klubova.

Pojavio se Nemanja Jakšić na radaru dva nemačka kluba. Desnom beku istekao je ugovor sa Aluminijom, a Nirnberg i Darmštad krenuli su u lov na momka koji može da pokrije i štoperske pozicije. Iza Jakšića je najbolja sezona otkad je stigao u Sloveniju, u kojoj je pored Aluminija nosio dres Zavrča. A nisu jedino timovi iz Cvajte pokazali interesovanje za Zvezdino dete. Slovenački mediji pišu da su na Jakšića oko bacili i klubovi iz Poljske, Češke i Grčke.

Jakšić je prvi nastup za Zvezdu upisao u porazu od Vojvodine na Karađorđu u poslednjem kolu Superlige Srbije, kada je Rikardo Sa Pinto pružio šansu još petorici igrača da debituju u crveno-belom dresu: Marku Grujiću, Darku Laziću, Nikoli Karaklajiću, Milošu Brajoviću i Nikoli Stojkoviću.

Dolazak u Aluminij ispostavi se kao pravi potez. Zacementiran je bi u startnoj postavi kraj desne aut-linije, pružao je dobra izdanja u kontinuitetu i samo je u sezoni 2018/19 sakupio manje od 30 nastupa u prvenstvu Slovenije. Izbor z najboljeg desnog beka kruna je Jakšićevog boravka u Kidričevu.

U Aluminiju su želeli da potpišu novi ugovor sa najboljim desnim bekom slovenačkog šampionata, ali Jakšić nije hteo da se zadržava u Sloveniji, već da se okuša u nekoj jačoj ligi i naplati sezonu karijere.

"Naša velika želja bila je da produžimo saradnju sa Alenom Krajncem i Nemanjom Jakšićem. Imali smo nekoliko razgovora s njima, ali nažalost nismo uspeli. Alen i Nemanja neće biti članovi našeg tima sledeće sezone, pa bih iskoristio ovu priliku da im se zahvalim na svemu što su tokom godina učinili za naš klub. Proveli su puno vremena u Kidričevu i doprineli su celokupnoj priči, razvoju fudbala u Kidričevu, a ne samo rezultatskim uspesima", rekao je Borut Arlič, direktor Aluminija.

Neće Jakšić i Alen Krajnc biti jedini koji će ovog leta proći kroz izlazna vrata. Aluminij su tađe napustili i Renato Pantalon i Marsel Kene, kojima su istekli ugovori kao i pomenutom dvojcu, a pozajmice su gotove Arminu Đerleku, Tonćiju Mujanu i Dojunu Kimu. Iako se Armin Đerlek vratio u Sivaspor, vrlo brzo bi mogao da se vrati u Sloveniju pošto je Aluminij je otpočeo pregovore sa turskim klubom oko otkupa.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj su gostovali Strahinja Pavlović i Darko Brašanac...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.