ZAHUKTAVA SE ATMOSFERA PRED IZBORE U GRČKOJ Deset dana pre njihovog ODRŽAVANJA Siriza napravila IZNENAĐENJE?

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2019, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAHUKTAVA SE ATMOSFERA PRED IZBORE U GRČKOJ Deset dana pre njihovog ODRŽAVANJA Siriza napravila IZNENAĐENJE?

Najveća grčka opoziciona stranka, konzervativna Nova demokratija, uživa 7,6 odsto veću podršku od vladajuće stranke Siriza, pokazuju rezultati istraživanja javnog mnjenja u Grčkoj deset dana pre održavanja lokalnih izbora i izbora za Evropski parlament, prenosi MIA.

Na predstojećim izborima za Evropski parlament, koji će biti održani 26. maja, za Novu demokratiju glasalo bi 29,3 odsto ispitanika, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi za Sirizu glasalo 21,7 odsto. Slede Pokret za promene sa 6,3 odsto, nacionalistička Zlatna zora sa šest odsto i Komunistička partija Grčke sa 5,1 odsto podrške ispitanika. Ostale stranke u Grčkoj imaju podršku ispod tri odsto.

Na pitanje koja je stranka bolja za ekonomsko stanje domaćinstava, 40,2 odsto ispitanika odgovorili su da će podržati vladu s Novom demokratijom na čelu s Kirijakosom Micotakisem, dok bi samo 27,9 odsto podržalo aktuelnu vladu na čelu sa Aleksisom Ciprasom. Istraživanje agencije MARC za potrebe grčke televizije Antena sprovedeno je od 10. do 14. maja na uzorku od 1.292 ispitanika.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.