Vučić u Solunu: Gledamo svoje interese, nemojte da rešavamo ono što ni drugi ne mogu

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2017, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Solunu: Gledamo svoje interese, nemojte da rešavamo ono što ni drugi ne mogu

Grčka podržava Srbiju na evropskom putu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da će se Srbija ubuduće rukovoditi svojim interesima i prijateljski pomagati onima koji su na njenoj strani, i istakao da se tako ponaša onaj ko se odgovorno drži i brine o interesima Srbije.

Vučić je u Solunu, upitan da li je opcija da Srbija bude medijator u sporu Grčke i Makedonije, rekao da naša zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ipak, iako imamo stabilnu unutrašnju situaciju, ima još mnogo problema.

- Nemojte da se prijavljujemo da rešavamo probleme koje ni drugi nisu u stanju da reše - rekao je Vučić.

- Znam ja da su u našoj zemlji sve stručnjaci, sve geniji, rešili bi problem u Siriji, rešili bi problem ovde, a nijedan problem u Srbiji nisu mogli da reše. Nisu mogli da donesu moderan Zakon o radu, da reše pitanje bankrotstva do kojeg su nas doveli… Nisu ništa mogli da reše, jer nisu imali hrabrosti ni za šta, ali će da reše drugi poblem. Ja neću, niti umem niti znam - rekao je Vučić.

On je ponovio da je naše da se držimo stabilnog i mirnog puta i zahvalio Grčkoj na iskrenoj podršsci na evropskom putu Srbije.

Grčka, kako je rekao, razume iskrenu želju Srbije da bude deo EU.

- A mi ćemo da gledamo svoje interese. Poštujemo Grčku, hvala što nas podržava i ne priznaje nezavisnost KiM, a vama, neki drugi prijatelji, hvala vam, poštujemo i vas, imamo odlične odnose, ali nemojte da nas terate da kvarimo odnose koje imamo sa onima koji su nam u svemu pomogali, dok ste vi uvek bili protiv nas i naših vitalnih interesa - poručio je predsednik.

Tako se, zaključio je predsednik Vučić, ponaša neko ko se odgovorno drži, ko drži do ineteresa Srbija i tako ćemo da se ponašamo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.