Dženet Jelen pozvala evropske banke da pooštre nadzor nad sankcijama Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2024, 11:11

Dženet Jelen pozvala evropske banke da pooštre nadzor nad sankcijama Rusiji

 Američka ministarka finansija Dženet Jelen pozvala je danas direktore evropskih banaka da pooštre kontrolu nad sprovođenjem američkih sankcija Rusiji.
"Pozivam sve institucije ovde da se pojačano pridržavaju mera i da se još više usresrede na ruske pokušaje da izbegnu sankcije", istakla je Jelen, prenosi Rojters.
Ona je navela da su sankcije koje su uvedene u decembru 2023. osujetile napore Rusije da proizvede robu neophodnu za rat u Ukrajini, ali istovremeno dodala da je potrebno uraditi još više na tom polju.
Jelen je zatražila od čelnika evropskih banaka da osiguraju da se njihove filijale i podružnice u inostranstvu usklade sa sankcijama protiv Rusije.
Ona je naglasila da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SAD prete sankcijama nemačkim bankama – Rojters

Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2024

Rukovodioci nemačkih banaka moraju da povećaju poštovanje sankcija Rusiji i da obustave sve napore da ih zaobiđu, upozorila je u utorak ministarka finansija SAD Dženet Jelen tokom sastanka sa bankarima u Frankfurtu, prenosi Rojters.. Američki zvaničnik je navodno naglasila da Rusiji ne sme...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.