Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2017, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Ciprasom i Bojkovim: Desetostruko smo snažniji kad nastupamo zajedno sa Grčkom i Bugarskom

Vučić rekao da smo po svim spoljnim i unutrašnjim izazovima spremni da zajednički delamo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Solunu da su Grčka, Bugarska i Srbija zajedno, ne samo tri puta, već desetostruko snažnije nego kada istupaju pojedinačno.

Vučić se oglasio povodom tragedije u Rakovici: Tražiću od svih državnih organa da preduzmu MAKSIMALNE MERE

On >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je, nakon trilateralnog sastanka sa premijerima Grčke Aleksisom Ciprasom i Bugarske Bojkom Borisovim, ocenio da su takvi susreti tri zemlje od velikog značaja.

- Snažniji smo kad smo zajedno nego kad nastupamo odvojeno. Mogli bismo taj model da koristimo česće i da se po različitim pitanjima postavljamo jedinstveno i zajednički i time dobijamo neuporedivo bolje rezultate za naše tri zemlje. Spremni smo po svim pitanjima spoljnim i unutrašnjim izazovima zajednički da delujemo, a u skladu sa evropskim principima, evropskim standardima - rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da je zahvalan Ciprasu i Borisovu na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu, te naveo da očekuje još snažniju podršku u narednom periodu.

- Spremni smo da sa Grčkom i Bugarskom učestvujemo u različitim projektima, koji su od ekonomskog inetresa za sve tri zemlje, ali i političkog interesa za naše zemlje i nacije - rekao je Vučić.

Novinarima je preneo da je na trilateralnom sastanku razgovarano o brojnim infrastrukturnim projektima, povezivanju građana, poslovnih ljudi, i kako i na koji način da zajednički postižemo najbolje rezultate.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.