Veliki požari na Krfu, uvedeno vanredno stanje

Izvor: Blic, 02.Avg.2011, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požari na Krfu, uvedeno vanredno stanje

Na grčkom ostrvu Krfu danas su gotovo istovremeno izbili požari na čak 25 lokacija, zbog čega su vlasti proglasile vanredno stanje.

Grčka novinska agencija ANA javila je da su požari gotovo istovremeno izbili na severu, zapadu i jugu tog jonskog ostrva.

Gradonačelnik glavnog grada Krfa Janis Trepeklis rekao je agenciji da selima preti vatrena stihija i nagovestio da su požari možda podmetnuti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Požari bukte na samo 10 kilometara od Krfa, kroz šumu i obradivo zemljišto, vatra se brzo širi, podstaknuta jakim vetrom koji duva u tom regionu.

Vatrenu stihiju gasi 40 vatrogasaca s 20 vozila, kao i još dve jedinice vatrogasaca sa zemlje, kojima pomažu šest kanadera i dva helikoptera.

Uskoro se očekuje dolazak još vatrogasaca na ostrvo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krf: Vanredno stanje zbog požara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Avg.2011

 Na grčkom ostrvu Krf danas su gotovo istovremeno izbili požari na 25 lokacija, zbog čega su vlasti proglasile vanredno stanje. Grčka novinska agencija ANA javila je da su požari gotovo istovremeno izbili na severu, zapadu i jugu tog jonskog ostrva. Gradonačelnik glavnog grada Krfa, Janis...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Besne požari na Krfu

Izvor: B92, 02.Avg.2011

Na grčkom ostrvu Krfu su gotovo istovremeno izbili požari na čak 25 lokacija, zbog čega su vlasti proglasile vanredno stanje.

Nastavak na B92...

Veliki požari na Krfu

Izvor: RTS, 02.Avg.2011

Na 25 lokacija na Krfu, bukte požari podstaknuti jakim vetrom. Vlasti proglasile vanredno stanje...Na grčkom ostrvu Krfu danas su gotovo istovremeno izbili požari na čak 25 lokacija, zbog čega su vlasti proglasile vanredno stanje...Grčka novinska agencija ANA javila je da su požari gotovo istovremeno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.