Veliki požari na Krfu

Izvor: RTS, 02.Avg.2011, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požari na Krfu

Na 25 lokacija na Krfu, bukte požari podstaknuti jakim vetrom. Vlasti proglasile vanredno stanje.

Na grčkom ostrvu Krfu danas su gotovo istovremeno izbili požari na čak 25 lokacija, zbog čega su vlasti proglasile vanredno stanje.

Grčka novinska agencija ANA javila je da su požari gotovo istovremeno izbili na severu, zapadu i jugu tog Jonskog ostrva.

Gradonačelnik glavnog grada Krfa Janis Trepeklis rekao je da selima preti vatrena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stihija i nagovestio da su požari, možda, podmetnuti.

Požari bukte na samo 10 kilometara od Krfa, kroz šumu i obradivo zemljište, vatra se brzo širi, podstaknuta jakim vetrom koji duva u tom regionu.

Vatrenu stihiju gasi 40 vatrogasaca sa 20 vozila, kao i još dve jedinice vatrogasaca sa zemlje kojima pomažu šest kanadera i dva helikoptera.

Očekuje se dolazak još vatrogasaca na ostrvo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.