Velike promene za Grčku: Cipras prvi put stavio KRAVATU, a razlog je SIMBOLIČAN (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2018, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velike promene za Grčku: Cipras prvi put stavio KRAVATU, a razlog je SIMBOLIČAN (FOTO/VIDEO)

Svi iznenađeni

Grčki premijer Aleksis Cipras stavio je večeras kravatu prvi put od kada je došao na vlast pre više od tri godine, kako bi proslavio dogovor o kraju finansijske pomoći.

Pročitajte i:

Cipras je danas nosio kravatu bordo boje s belom košuljom i plavim odelom tokom svečanog govora poslanicima.

Ciprasova kravata je izazvala aplauz prisutnih jer je sam premijer došavši na vlast rekao da neće nositi kravatu dok >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Grčka bude bila pod nadzorom strane finansijske pomoći.

Grčki premijer je ipak odvezao kravatu na kraju govora rekavši da je grčki narod dobio bitku ali ne i rat, i dodao da će nastaviti bitku do konačne pobede.

Ministri zone evra postigli su dogovor koji će omogućiti Atini da napusti, kao što je predviđeno, nadzor svojih kreditora 20. avgusta i ponovo počne sama da se zadužuje na finansijskim tržištima.

Ministri su se složili da odlože na dodatnih deset godina početak otplate velikog dela grčkog duga, koji je i dalje najviši u EU, odnosno 180 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Grčka je od 2010. godine prošla kroz nekoliko programa pomoći Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i drugih zemalja zone evra.

BONUS VIDEO: STRAVIČAN SNIMAK: Ženu povukla bujica u Bulevaru despota Stefana, a onda je nastala DRAMA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.