Izvor: eKlinika.rs, 12.Maj.2024, 15:32

Osobe koje su pobedile rak dojke u većem su riziku od razvoja drugog karcinoma

Osobe koje su preživele rak dojke imaju značajno veći rizik od razvoja drugog karcinoma, pokazala je studija naučnika sa University of Cambridge. Prema rezulatima istraživanja oko 600.000 pacijenata u Velikoj Britaniji, žene koje su pobedile karcinom dojke najčešće, kao drugi tumor, dobiju rak endometrijuma i rak jajnika, dok muškarci oboljevaju od karacinoma prostate. Naučnici ističu da je ovo najveća studija do sada koja se bavi rizikom od razvoja drugog raka kod osoba koje su preživele karcinom dojke.
Osobe koje su preživele rak dojke u opasnosti su od drugog, primarnog karcinoma Rak dojke je, na primer, najčešće dijagnostikovan karcinom u Velikoj Britaniji. Svake godine u ovoj zemlji dijagnostikuje...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.