Udovičićeva Amerika silovita, Grci mogu i bez Vlahopulosa, Italijani od 5:5 do 8:1

Izvor: B92, 17.Jul.2023, 09:48

Udovičićeva Amerika silovita, Grci mogu i bez Vlahopulosa, Italijani od 5:5 do 8:1

Svetsko vaterpolo prvenstvo za muškarce je počelo u Fukoki, a već imamo četiri rezultata.

Pobede su ostvarile selekcije SAD, Grčke, Kanade i Italije.

Ekipa Dejana Udovičića (SAD) je bila ubedljivo bolja od Kazahstana rezultatom 18:5 u okviru grupe A.

Udovičić je na suprotnoj strani nadigrao sunarodnika Nebojšu Obradovića koji predvodi azijsku selekciju

Najefikasniji kod Amerikanaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio Tajler Abramson sa pet golova iz isto toliko pokušaja. Džoni Huper je dodao tri gola, dok su dvostruki strelci bili Hanes Daube, Ben Halok i Rajder Dod.

Kod Kazahstanaca je naturalizovani Srbin Dušan Marković postigao tri gola, dok su po jedan imaliu Aleksej Šmider i Murat Šakenov.

U drugom meču te grupe, Grčka je pobedila Australiju rezultatom 13:9.

Stilijanos Agiropulos je predvodio Grke sa tri gola u izostanku vaterpoliste Novog Beograda Angelosa Vlahopulosa.Po dva su postigli Konstantinos Genidunijas i Efstatios Kelogeropulos.

Australiju je vukao Nejtan Pauer sa četiri gola, ali nije mogao sam da iznese i završnicu.

U grupi B su zanimljiv meč odigrali Italija i Francuska, a "azuri" su slavili rezultatom 13:6. Naizgled ubedljivo, ali nije se tako činilo u prvom poluvremenu koje je okončano rezultatom 5:5, da bi u nastavku dobili protivnika sa čak 8:1.

Kod Italijana je najbolji bio Fondeli sa pet golova, a po dva su imaliĐakomo Kanela i Edoardo di Soma. U Francuskoj se istakao golman Fontani sa 11 intervencija. Po dva gola su postigli Ugo Kruzija i Enco Kaš.

U drugom meču ove grupe je Kanada pobedila Kinu rezultatom 13:10.

Prvog dana je na programu još četiri meča. U grupi C igraju Argentina i Hrvatska, kao i Mađarska i Japan. U grupi D Crna Gora i Južnoafrička republika otvaraju takmičenje, dok od 13.30 svoj prvi meč igraju "delfini" protiv Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.