Srbija ubedljiva protiv Đorđevićeve Kine

Izvor: B92, 20.Avg.2023, 12:24

Srbija ubedljiva protiv Đorđevićeve Kine

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Šenženu selekciju Kine rezultatom 87:64, u okviru Kupa solidarnosti.

"Orlovi" se spremaju za Mundobasket, a do sada su u pripremnom periodu savladali Grčku i Portoriko, a izgubili od Italije.

Izabranicima Svetislava Pešića preostao je još jedan prijateljski meč – protiv Brazila u nedelju od 14.00 časova.

Meč protiv Kine bio je rezultatski jako dobar, iako igra Srbije nije delovala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toliko tečno, videli su se neki nedostaci u odbrani, ali i u šutu za tri poena.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je kapiten Bogdan Bogdanović sa 19 poena i šest asistencija.

Naša selekcija je jako dobro otvorila meč protiv rivala, te vrlo brzo stigla do 11:0, što je Aleksandra Đorđevića nateralo da reaguje tajm-autom.

Domaći su do prvih poena stigli nakon tri i po minuta, kada je slobodna bacanja pogodio Mingksuan Hu.

Dosta su se mučili Kinezi u ranoj fazi utakmice sa šutem iz igre, a na taj način su prvi put poentirali tek posle sedam minuta.

Za to vreme Pešićevi izabranici su održavali dvocifrenu prednost i po planu odrađivali posao u Šenženu.

Iako je vođstvo bilo sasvim sigurno, selektor Srbije je u nekoliko navrata reagovao kako bi igračima ukazao na greške i podelio savet za nastavak susreta.

Tempo meča se ubrzao u finišu prvog poluvremena, kada je viđeno i dosta trojki, da bi na veliku pauzu Srbija odnela prednost od 43:28.

Slabo je naša reprezentacija ušla u nastavak, delovala je prilično neorganizovano, tako da je Pešić morao da zatraži tajm-aut u trenucima kada je Kina spustila zaostatak na jednu cifru.

Ceo treći kvartal se prilično odužio, bilo je dosta grešaka, promašaja, faulova, slobodnih bacanja.

Srbija je uz sve to, ipak, relativno rutinski čuvala dvocifrenu prednost, iako je imala mnogo izgubljenih lopti.

Praktično poslednji nalet Kine, ako ga tako možemo nazvati, bio je početkom poslednjeg kvartala, kada je domaćin propustio šansu da razliku spusti na jednu cifru.

Bogdanović sa distance, odnosno Jović za tri, vratili su +15, da bi naš tim u završnici samo priveo posao kraju i ostvario trijumf nad rivalom sa kojim će i otvoriti Mundobasket 26. avgusta.

Uskoro opširnije...

Tok meča pratite UŽIVO u LIVEBLOGU B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.