Srbija šesta na svetu – četvrti poraz od Grka u nizu!

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 14:39

Srbija šesta na svetu – četvrti poraz od Grka u nizu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je šesto mesto na Svetskom prvenstvu u Dohi.

U meču za peto mesto od Srbije je bila bolja Grčka koja je slavila sa 15:11 (5:2, 3:3, 2:4, 5:2).

Tako se nastavila loša serija našeg tima u meču sa Grcima, bio je to četvrti uzastopni poraz "delfina". Srbija je prva stigla do gola golom Jakšića, ali nije prošlo mnogo i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grci su sa dva gola stigli do prednosti od 2:1.

Do sredine prve deonice bilo je sve kako treba, Ranđelović je doneo izjednačenje, ali je Grčka bila bolja u ostatku prve četvrtine.

Mnogo problema našoj odbrani zadavao je Kakaris koji je uspeo da donese Grcima sa dva gola u finišu prednost od 5:2.

I ta prednost je rasla i u drugoj četvrtini, pa su Grci u jednom momentu posle dva gola Kalageropulosa sa distance uspeli da supliraju prednost i dođu do 8:4.

Posle nekoliko neuspalih napada Srbije i dobrih odbrana Zerdevasa, Mandić je na minut pre poluvremena smanjio na 8:5.

Filipović je uspeo da spreči gol kada smo imali igrača manje, da bi u poslednjem napadu, naš tim imao dve kolosalne prilike, ali se Zerdelas isprečio kao i uspeo da zaustavi dva pokušaja našeg tima, pa se na odmor otišlo sa prednošću Grčke od 8:5.

Uspeli su Grci da u toj trećoj četvrtini čuvaju stečenu prednost, ali je Srbija u finišu dodala gas, pa je u poslednjoj sekundi treće deonice Dušan Mandić postigao gol i smanjio na 10:9.

Obećavalo je to uzbudljivu završnicu, imao je srpski tim priliku da dva puta dođe do 10:10, ali nije ih iskoristio i Vlahopulos je na 5:23 pre kraja posle kontre pogodio za 11:9.

I uskoro su ponovo stigli do tri gola prednosti čime je sve praktično bilo rešeno.

Sve detalje sa meča Grčka - Srbija mogli ste da pratite uz LIVE BLOG B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vaterpolisti Srbije šesti na Svetskom prvenstvu u Dohi

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Feb.2024

Vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je danas šesto mesto na Svetskom prvenstvu u Dohi, pošto je u utakmici za peto mesto izgubila od Grčke 11:15 (2:5, 3:3, 4:2, 2:5).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.