USA:Grčka mora ostati u EU jer je član NATO saveza

Izvor: 011vodič.com, 22.Feb.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USA:Grčka mora ostati u EU jer je član NATO saveza

Pregovori EU i Grčke završeni su kompromisom.Grčka je dobila garanciju da će u sledećih četiri meseca dobiti EU kredit,a zauzvrat je odustala od izlaska iz evrozone.Takav kompromis sa vojne tačke gledišta najviše odgovara USA.Pre nego što su započeli pregovore USA je vršila pritisak na obe strane želeći samo jedno,a to je da obadve strane popuste.Ne zbog miroljubive američke politike već iz ličnog >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << interesa.
Zbog američke fokusiranosti na Ukrajinu tj.Rusiju koja je kako kažu“opasnost po Evropu“ grčki izlazak iz EU i evrozone bi bio nezamisliv i nemoguć.
Grčka mora da financira jednu od najskupljih armija kako bi obezbedila i osigurala južno krilo NATO pakta u Evropi.
DWN
The post USA:Grčka mora ostati u EU jer je član NATO saveza appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.