Izvor: RTS, 16.Sep.2021, 13:30

Tuga u Grčkoj zbog smrti Dude Ivkovića

Brojni grčki mediji se opraštaju od Dušana Dude Ivkovića, koji je preminuo danas u 78. godini, a svi se složu da je otišao veliki Dušan.
Legendarni košarkaški trener Dušan Duda Ivković preminuo je jutros u bolnici u Beogradu, potvrđeno je RTS-u iz Košarkaškog saveza Srbije.

Poznati grčki sajt sport24.gr posvetio je naslovnu stranicu Ivkoviću, uz konstataciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da košarkaški svet tuguje.
"Svetska košarka tuguje. Veliki Dušan Ivković, jedan od najvećih evropskih trenera u istoriji, preminuo je u 78. godini, posle legendarne karijere na klupama brojnih timova, a njegovo ime se povezuje sa bezbroj uspeha", navodi se u tekstu.
Ivković je na naslovnici i "Gazete", koja citira legendu grčke košarke, Vasilisa Spanulisa.
"Zbogom nastavniče, lideru, gospodaru košarke. Ti si bio i ostaćes simbol košarske", oprostio se Spanulis.
List "Katimerini" navodi brojna trenerska dostignuća Ivkovića tokom 46-godišnje trenerske karijere, uz podsećanje da je Duda izabran u Kuću slavnih FIBA 2017. godine, a da je prestao sa trenerskom karijerom 2016. godine u turskom Efesu.
Grčki "Grik siti tajms" je označio Ivkovića kao jednog od najuticajnijih evropskih i svetskih trenera, uz podsećanje da je u Grčkoj vodio PAOK, Aris, Panionios, Olimpijakos i AEK.
Povodom odlaska u legendu proslavljenog trenera Dušana Dude Ivkovića oglasili su se i oproštaj iskazali brojni domaći i inostrani klubovi, igrači, poštovaoci, kao i cela sportska javnost u Srbiji i Evropi.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sahrana Dušana Ivkovića u utorak, 21. septembra

Izvor: B92, 16.Sep.2021

Legendarni trener Dušan Ivković biće sahranjen u utorak 21. septembra u 12.00 u porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu...Dušan Ivković umro je danas u Beogradu u 78. godini...Komemoracija povodom smrti Dušana Dude Ivkovića biće održana u Narodnoj skupštini Srbije u ponedeljak, 20....

Nastavak na B92...

UČITELJU, VOĐO, GOSPODARU: Spanulis ne može da dođe sebi zbog Ivkovićeve smrti – emotivnim rečima se oprostio od proslavljenog trenera!

Izvor: HotSport.rs, 16.Sep.2021

Jutros nas je napustio Dušan Duda Ivković, legendarni košarkaški trener. Duda je preminuo u 78. godini, ceo košarkaški svet ne može da se pomiri s njegovom srmću. Od njega su se oprostili njegovi bivši klubovi i brojni igrači. Vasilis Spanulis se vrlo emotivnim rečima oprostio od svog učitelja....

Nastavak na HotSport.rs...

Dejvid Rivers se oprostio od Dude: Nedostajaće mi moj najdraži trener

Izvor: MozzartSport.com, 16.Sep.2021

“Budimo jaki i veliki u ovom trenutku, kao što je on bio”, kaže Amerikanac..Preminuo je Dušan Ivković, a ta informacija je brzinom munje preletela Atlantik i zatekla i tamo brojne njegove poštovaoce, prijatelje, bivše igrače....Jedan od njih je Dejvid Rivers, bivši as Olimpijakosa, kojem...

Nastavak na MozzartSport.com...

Poslednji pozdravi velikom Dudi Ivkoviću

Izvor: RTS, 16.Sep.2021

Košarkaške generacije koje je stvarao i popeo na najviša postolja, kada se to najmanje očekivalo, opraštaju se od Dude Ivkovića. . Dušan Ivković preminuo je u 78. godini, a od jednog od najvećih trenera u istoriji košarke oprostili su se brojni prijatelji, klubovi,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.