Tri dana odličnog fudbala mladih selekcija iz Niša i Larise

Izvor: RadioCity.rs, 19.Jun.2017, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri dana odličnog fudbala mladih selekcija iz Niša i Larise

Mlađe kategorije grčke Larise bile su gosti vršnjacima iz Niša. Da ni nama, ali ni Grcima, ne manjka talenat, dokaz je odličan fudbal koji je mogao da se vidi a u kome su dve selekcije grčkog kluba, igrale protiv vršnjaka Radničkog, akademije „Reala iz Niša“, Napretka iz Kruševca, a poslednje utakmice odigrane su večeras na terenu fudbalskog kluba Car Konstantin na Bubnju.

Sastali su se selekcija >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Grada Niša i Larisa. Rezultati su bili na poslednjem mestu a prioritet je sticanje međunarodnog fudbalskog iskustva kako za mališane iz Grčke tako i za naše mlade fudbalere, ali upoznavanje i sticanje novih prijateljstava i druženje.
Naš proslavljeni fudbalski as, Dragan Bure Mitrović, kaže da je još pre nekoliko godina ugostio reprezentaciju grada Niša u Larisi.

„Hteo sam našoj deci da omogućim da vide i osete fudbal u drugoj zemlji, pa sam došao na ideju, i omogućio im tada da dođu u Larisu na sedam dana ne bi li još više naučili o fudbalu ali i životu“, kaže proslavljeni as Radničkog. Dodaje da je posle mnogo godina dobio poziv od predsednika Larise koji ga je zamolio za sličnu organizaciju ali u našoj zemlji.
„Nisam dugo razmišljao, odmah mi je na pamet pao moj grad, jer odlično znam kakvi ovde talenti igraju, u ovim uzrastima smo apsolutno veoma jaka fudbalska nacija“, kaže Mitrović i dodaje da je FK Larisa, klub koji i danas igra u Superligi Grčke i da je jednom osvojio tamošnje prvenstvo a dva puta uzeo Kup. S obzirom da već 26 godina živi i radi u Grčkoj, kao direktor jedne od 11 fudbalskih škola u FK Olimpijakos, Mitrović kaže da je njegov motiv, zbog koga je zajedno sa bratom organizovao dolazak grčkih mladih fudbalera, „da još više približi dva naroda“, ali i druženje i upoznavanje dece.

„Deca ovog uzrasta mogu odlično da se druže, imaće prijatelje kroz ceo sportski vek, ali i po završetku karijera“. Govoreći o sportskim motivima, Dragan smatra da svaki odlazak iz zemlje i igranje međunarodnih utakmica ima veliki uticaj na samopouzdanje i razvoj, posebno kod dece ovog uzrasta.
Direktor akademije FK Larisa, Dimas Janes, ne krije da je očekivao gostoprimstvo u Nišu, ali dodaje, da su „gostoprimljive Nišljije nadmašile njegova očekivanja“.

„Moram svima da se zahvalim na gostoprimstvu, mi smo i pobratimljeni gradovi, ali i Buretu koji je odlično organizovao ove utakmice“, kaže Janes i dodaje da je napravljen dobar izbor protivnika.
„Hteli smo da vidimo gde se naša deca po kvalitetu trenutno nalaze igrajući protiv vaših timova i zbog toga smo ovde. Deca su stekla veliko iskustvo, kako sa sportskog tako i sa životnog aspekta“, kaže Janes, i izražava očekivanje da će imati priliku da uzvrati gostoprimstvo našim mladim fudbalerima.

Organizator Dragan Bure Mitrović kaže da je ove godine iz Larise u Niš doputovalo 45 mališana, a nada se da će ih sledećeg puta biti preko 200. On se zahvalio predsedniku FK Car Konstantin, koji im je omogućio da igraju na njihovom odličnom terenu.     

Pogledaj vesti o: Fudbal,   Kruševac

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.