Soroš upozorava: Bez fiskalne unije nema spasa evrozoni

Izvor: S media, 26.Jun.2012, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soroš upozorava: Bez fiskalne unije nema spasa evrozoni

"Samit bi mogao da se pretvori u fijasko, a to bi moglo biti fatalno, jer bi Grčka tada mogla da napusti evrozonu, pa čak i Evropsku Uniju, a da bi se takav šok podneo potrebno je ojačati ostatak evro-strukture", izjavio je Soroš za Bloomberg.

Kipar u problemima

BiH duplo gora od Grčke

Ako Grčkoj bude dobro, biće i nama?

Dramatičnom retorikom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << više puta je upozorio da će Nemačka kao najsnažnija članica evrozone prerasti u "carstvo" kojem će periferija evrozone zauvek biti potčinjena ako se ne krene put stvaranja fiskalne unije.

Soroš strahuje da će zemlje na periferiji evrozone zapasti u večiti ekonomski pad, sa visokim kamatama na otplatu duga.

Kao prvi korak ka stvaranju fiskalne unije Soroš predlaze osnivanje fonda za pomoć otplate dugova, koji bi članicama evrozone pomogao da posuđuju novac za samo delić kamata koje sad plaćaju, i to u obliku evropskih obveznica za koje bi fond garantovao.

Izvor:Jutarnji.hr
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Džordž Soroš: Samo 48 sati za spas evra

Izvor: BKTV News, 26.Jun.2012

Milijarder i investitor Džordž Soroš upozorava da su Nemačkoj ostala dva dana pred samit u Briselu ukoliko želi da spasi evrozonu.. On Nemačkoj predlaže da povede stvaranje svojevrsnog embriona buduće evropske fiskalne unije.. Soroš je izjavio da bi samit mogao da se pretvori u fijasko ukoliko...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.