Somalijski pirati oslobodili grčki tanker

Izvor: Blic, 24.Nov.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somalijski pirati oslobodili grčki tanker

Somalijski pirati vratili su grčki brod koji su oteli pre dva meseca. Kako su saopštili zvaničnici Grčke, tovar prerađene nafte koju je tanker prevozio je netaknut, a nijedan pripadnik devetnaestočlane posade broda nije povređen, javio je BBC.

Vlasnici "MV Džinijusa" nisu rekli da li su platili piratima otkupninu.

Zvaničnici Grčke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavili su da je tanker, težak 6.765 tona, na putu za Ujedinjene Arapske Emirate i da se nalazi na 800 kilometara od obale Somalije. "MV Džinijus" otet je 26. septembra u zalivu Aden, kada je otet i ukrajinski brod "MV Faina", koji je prevozio tenkove i oružje. Pirati još nisu oslobodili "MV Fainu".

U poslednje dve nedelje, somalijski pirati oteli su osam brodova, uključujući i saudijski supertanker koji je prenosio sirovu naftu u vrednosti od 100 miliona dolara. Ove godine pirati su oteli 39 brodova u zalivu Aden, od 95 koliko su ih napali, javio je BBC.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gusari nakon plaćenog otkupa oslobodili brod

Izvor: Capital.ba, 23.Nov.2008, 21:37

ATINA, Grčke vlasti potvrdile su da su somalijski gusari oslobodili grčki tanker 'Džinijus' nakon što je plaćen otkup, rekao je portparol vlade. Na tankeru, u vlasništvu grčke kopmpanije a koji je plovio pod zastavom Liberije, bilo je 18 članova posade kada je napadnut na putu od Rumunije u pravcu...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.