Solun: Migranti se spremaju na pešačenje preko Balkana do Evrope

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Apr.2019, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solun: Migranti se spremaju na pešačenje preko Balkana do Evrope

Stotine migranata iz raznih delova Grčke okupilo se ispred kampa blizu Soluna i planiraju peške da krenu preko granica balkanskih zemalja u potrazi za azilom u bogatim centralnim delovima Evrope. Policija je saopštila da se više od 500 ljudi, uključujući porodice sa decom, okupilo na kukuruznom polju ispred migrantskog kampa Diavata, oko deset kilometara zapadno od Soluna, kao i da su neki postavili šatore. Desetine drugih stižu peške. Migranti su rekli da odgovaraju na anonimni poziv...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Oživljava li balkanska ruta?

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2019

SOLUN - Više stotina migranata okupilo se ispred migrantskog kampa kod Soluna i planira da krenu na put preko granica balkanskih zemalja da bi zatražili azil u Evropi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.