Oživljavanje balkanske rute: Migranti se spremaju na pešačenje do Evrope

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oživljavanje balkanske rute: Migranti se spremaju na pešačenje do Evrope

Beograd -- Stotine migranata iz raznih delova Grčke okupilo se ispred kampa blizu Soluna i planiraju peške da krenu preko granica balkanskih zemalja u potrazi za azilom.

Cilj su im "bogate zemlje" u centralnim delovima Evrope.

Policija je saopštila da se više od 500 ljudi, uključujući porodice sa decom, okupilo danas na kukuruznom polju ispred migrantskog kampa Dijavata, oko 10 kilometara zapadno od Soluna, kao i da su neki postavili šatore.

Destine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugih stižu peške.

Migranti su rekli da odgovaraju na anonimni poziv preko društvenih mreža da dođu do grčke granice sa Severnom Makedonijom, udaljene 60 kilometara, i da pokušaju da probiju tu granicu, i ponovo krenu migrantskom balkanskom rutom, koja je zatvorena 2016. godine.

Agencija UN za izbeglice upozorila je migrante da ne upućuju pozive preko društvenih mreža navodeći da su neregularni prelazi preko granica "rizični i opasni".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Solun: Migranti se spremaju na pešačenje preko Balkana do Evrope

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Apr.2019

Stotine migranata iz raznih delova Grčke okupilo se ispred kampa blizu Soluna i planiraju peške da krenu preko granica balkanskih zemalja u potrazi za azilom u bogatim centralnim delovima Evrope. Policija je saopštila da se više od 500 ljudi, uključujući porodice sa decom, okupilo na kukuruznom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.