Šojble: Sporazum sa Rusijom neće rešiti problem Grčke

Izvor: Blic, 18.Apr.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojble: Sporazum sa Rusijom neće rešiti problem Grčke

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble rekao je danas da je zadovoljan što će Grčka potpisati sporazum sa Rusijom o isporuci gasa, ali smatra da to neće rešiti ekonomske probleme Atine.

"Srećan sam zbog Grčke, ali mislim da to neće rešiti probleme koje Atina ima u ispunjavanju obaveza iz memoranduma o razumevanju sa evropskim partnerima", rekao je Šojble na marginama sastanka Međunarodnog monetarnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fonda i Svetske banke u Vašingtonu.

Nemački magazin "Špigl" objavio je danas, pozivajući se na zvaničnika vladajuće partije "Siriza", da će Grčka naredne sedmice potpisati sporazum o isporuci gasa sa Rusijom koji bi Atini mogao da donese između tri i pet milijardi evra.

Sporazum bi mogao da bude potpisan u utorak, 21. aprila, a Moskva bi odmah isplatila sumu između tri i pet milijardi evra. Grčka bi mogla da primi unapred finansijska sredstva od Rusije na osnovu buduće dobiti od gasovoda.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šojble: Sporazum sa Moskvom neće riješiti probleme Atine

Izvor: Capital.ba, 18.Apr.2015

VAŠINGTON, Njemački ministar finansija Volfgang Šojble rekao je danas da je zadovoljan što će Grčka potpisati sporazum sa Rusijom o isporuci gasa, ali smatra da to neće riješiti ekonomske probleme Atine. „Sretan sam zbog Grčke, ali mislim da to neće riješiti probleme koje Atina ima u ispunjavanju...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.