Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 18.Jul.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širom Grčke izbilo 45 požara

ATINA - Širom Grčke juče je izbilo 45 požara, primoravajući na evakuaciju nekoliko kampova u blizini Atine.

Iako je požar spalio velike površine vegetacije, nije naneta veća šteta imovini, saopštila je vatrogasna služba. Sedam požara izbilo je u okolini Atine, praveći gust oblak dima iznad grčke prestonice, prenela je agencija Rojters.

Šef vatrogasne brigade Stelios Stefanidis izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << televiziji "Skai" da se vatra na dva glavna fronta u Atini stišava i da nema opasnosti.

Požar koji je izbio nedaleko od grada Lavria, oko 30 kilometara jugoistočno od Atine, prvi je veći šumski požar koji se ovog leta dogodio u blizini grčke prestonice.

U gašenju požara učestvuje više od 150 vatrogasaca, 32 mašine, šest aviona i četiri helikoptera.

Šumski požari, od kojih su neki namerno podmetnuti, uništili su na desetine kuća i hiljade hektara šume u blizini Atine u proteklih nekoliko godina, podsetila je britanska agencija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.