Požari širom Grčke

Izvor: RTS, 17.Jul.2010, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari širom Grčke

Samo u okolini Atine, izbilo sedam šumskih požara, a u celoj Grčkoj 45. Turisti i stanovništvo iz najugroženijih područja evakuisani.

Širom Grčke danas je izbilo 45 požara, primoravajući na evakuaciju nekoliko kampova u blizini Atine.

Iako je požar spalio velike površine vegetacije, nije naneta veća šteta imovini, saopštila je vatrogasna služba.

Sedam požara izbilo je u okolini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Atine, praveći gust oblak dima iznad grčke prestonice, prenela je agencija Rojters.

Šef vatrogasne brigade Stelios Stefanidis izjavio je da se vatra na dva glavna fronta u Atini stišava i da nema opasnosti.

Požar koji je izbio nedaleko od grada Lavria, oko 30 kilometara jugoistočno od Atine, prvi je veći šumski požar koji se ovog leta dogodio u blizini grčke prestonice.

U gašenju požara učestvuje više od 150 vatrogasaca, 32 mašine, šest aviona i četiri helikoptera.

Šumski požari, od kojih su neki namerno podmetnuti, uništili su na desetine kuća i hiljade hektara šume u blizini Atine u proteklih nekoliko godina, podsetila je britanska agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vatra zahvatila okolinu Atine

Izvor: Politika, 17.Jul.2010

Pri temperaturama koje su danima blizu 40-tog podeoka, i uz jak vetar, samo se čekao trenutak kada će se Grčkom proneti vest o početku „sezone požara”..Od našeg dopisnika..Atina, 17. jula – Helikopteri i „kanaderi” su u subotu u podne zloslutno počeli da nadleću Atinu. Svima koji prepoznaju...

Nastavak na Politika...

Širom Grčke izbilo 45 požara

Izvor: Glas javnosti, 18.Jul.2010, 07:06

ATINA - Širom Grčke juče je izbilo 45 požara, primoravajući na evakuaciju nekoliko kampova u blizini Atine...Iako je požar spalio velike površine vegetacije, nije naneta veća šteta imovini, saopštila je vatrogasna služba. Sedam požara izbilo je u okolini Atine, praveći gust oblak dima iznad...

Nastavak na Glas javnosti...

U Grčkoj izbilo oko preko 40 požara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jul.2010

Širom Grčke u subotu je izbilo 45 požara, što je primoralo na evakuaciju nekoliko kampova u blizini Atine. Iako je požar spalio velike površine vegetacije, nije nanesena veća šteta imovini, saopštila je vatrogasna služba. Sedam požara izbilo je širom Atine, praveći gust oblak dima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.